Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Războiul dintre guvern şi pensionarii din armată continuă

România a obţinut avizul Comisiei Europene pentru taxarea inversă în domeniul cerealelor. România nu a reuşit să atragă în primele 11 luni ale anului trecut nici măcar două miliarde de euro investiţii străine directe.  Guvernul libanez al lui Saad Hariri s-a destrămat miercuri, după demisia miniştrilor din tabăra Hezbollah.

Cei peste 155.000 de rezervişti au început să primească în conturi noile drepturi. Marea lor majoritate sunt mai mici chiar cu până la 60% faţă de cele din decembrie 2010.

România a obţinut avizul Comisiei Europene pentru taxarea inversă în domeniul cerealelor. Ce înseamnă exact acest lucru o să ne lămurească preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară Dragoş Frumosu.

La capitolul investiţii străine directe România continuă să sufere. Nu a reuşit să atragă în primele 11 luni ale anului trecut nici măcar două miliarde de euro, o scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2009. Încercăm să ne lămurim în 40 de minute care ar fi cauzele acestei situaţii.

Guvernul libanez al lui Saad Hariri s-a destrămat miercuri, după demisia miniştrilor – 11 la număr- din tabăra puternicei mişcări şiite Hezbollah. Totul se întâmplă în plină criză asupra anchetei ONU legată de asasinarea lui Rafic Hariri. Uniunea Europeană a luat poziţie faţă de această situaţie. Subiectul pe larg în această seară.

Pe final de emisiune Matei Vişniec ne va recenza o carte consacrată râsului. Scriitoarea Corinne Casseron a creat de altfel şi o Şcoală Internaţională a Râsului.

 
Emisiunea 40 de minute din 13 ianuarie 2011