Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Reprezentantul FMI în România clarifică problema reîntregirii salariilor bugetarilor

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Se va face în două etape, de la 1 iunie angajaţii vor primi 8 la sută, restul, la începutul anului viitor. Pe de altă parte Jeffrey Franks spune că FMI nu încurajează aplicarea unor cote diferenţiate de TVA, cu referire la ideea noului guvern de a reduce taxa pentru produsele de bază.

Datoriile pe care statul le are către companii sunt în creştere sub presiunea electorală, derapajele în procesele de privatizare continuă iar managementul companiilor de stat nu este eficient. Sunt minusurile semnalate de FMI în urma celei mai recente misiuni de evaluare la Bucureşti.  
În pofida incertitudinii politice care afectează ţara, Atena primeşte joi 5,2 miliarde de euro de la creditorii internaţionali, dar există incertitudini cu privire la următoarele tranşe. Grecia este ameninţată de o paralizie politică, aflându-se în incapacitatea de a forma un Guvern după alegerile legislative de duminică, în urma cărora partidele care susţin politica de austeritate nu au obţinut o majoritate.
Bucureştiul se pregăteşte de finală Europa League. Centrul Vechi a devenit locul de desfăşurare al suporterilor spanioli, sosiţi cu miile în capitală. Au intrat în vigoare restricţii de trafic, programul metroului însă va fi prelungit iar RATB a înfiinţat curse speciale. Meciul a aruncat pur şi simplu în aer tarifele percepute de hoteluri, o noapte de cazare costă între 1.000 şi 4.000 de euro.

 
Emisiunea 40 de minute din 9 mai 2012