Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România şi Bulgaria: progrese în reforma justiţiei şi combaterea corupţiei

romania-bulgaria-progrese-reforma-justitiei-combaterea-coruptiei.jpg

România şi Bulgaria: progrese în reforma justiţiei şi combaterea corupţiei

Este concluzia raportului MCV de evaluare a reformei justiţiei şi combaterea corupţiei dat publicităţii astăzi la Bruxelles. Anul viitor, Comisia Europeană va decide dacă va continua să monitorizeze cele două ţări.

Bulgaria la rândul ei trebuie să înregistreze progrese suplimentare în ceea ce priveşte reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei şi criminalităţii organizate. Imediat de la Sofia corespondentul RFI vine cu cele mai noi informaţii.

Cer public guvernului să nu plătească restanţele către furnizorii de medicamente până nu se rezolvă sistemul de achiziţii publice în spitale şi farmacii. Lobby-ul furnizorilor de medicamente e prea mare. O spune chiar preşedintele Traian Băsescu. În 40 de minute reacţia Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente.

La două luni de la capturarea lui Ratko Mladici, Goran Hadzic, fost lider al sârbilor din Croaţia şi ultimul fugar căutat de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie a fost arestat. El este acuzat de torturarea şi uciderea a sute de civili croaţi în timpul războiului din 1991-1995.

Muammar Gaddafi poate rămâne în Libia dacă renunţă la putere. Este ceea ce declară şeful diplomaţiei franceze, Alain Juppe. Declaraţia ministrului de externe de la Paris pare să fie o încercare de a găsi o soluţie acestui conflict care durează de mai bine de patru luni.

 
Emisiunea 40 de minute din 20 iulie 2011