Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România iese din recesiune

România iese din recesiune, nu şi din criză, după ce Produsul Intern Brut a crescut cu 0,6% în primul trimestru din acest an. Un semnal pozitiv pentru investitori, populaţia însă va resimţi efecte concrete abia spre sfârşitul anului 2012. Analizăm cifrele de la INS în 40 de minute.

Un premier, un fost ministru sau un diplomat? Cine va conduce Partidul Democrat Liberal în următorii ani? Vom afla mâine după Convenţia Naţională a partiului. Am analizat candidaturile lui Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu împreună cu politologul Andrei Ţăranu.

România este pusă la zid de Amnesty International, din cauza discriminării rromilor. Pe lângă discriminarea în materie de educaţie, locuinţe sau locuri de muncă, asociaţia condamnă şi declaraţiile rasiste ale mai multor oficiali guvernamentali, între care preşedintele Traian Băsescu şi ministrul de externe Teodor Baconschi.

Talibanii pakistanezi îşi ţin promisiunea şi organizează o primă acţiune prin care răzbună moartea lui Osama ben Laden. Explozia a două bombe a provocat  moartea a cel puţin 70 de persoane în nord-vestul Pakistanului, în special cadeţi ai unei unităţi paramilitare a poliţiei.

De sâmbătă seara până duminică dimineaţa amatorii de cultură pot participa la noaptea muzeelor. Organizatorii evenimentului, aflat la a şaptea ediţie, au pregătit numeroase manifestări pentru amatorii de artă pe nocturnă. Vă dăm detaliile din această seară.

Emisiunea 40 de minute din 13 mai 2011