Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România şi Republica Moldova au semnat Tratatul de Frontieră

La Bucuresti s-a desfăsurat summitul Dunarii. Întâlnirea este menită să pună la punct ultimele elemente din strategia Dunării, un proiect iniţiat de România şi Austria, la care s-au alăturat şi celelalte state riverane. Banii europeni destinaţi acestui program ajung la aproape 100 de miliarde de euro. Scriitorul Michel Houellebecq a primit premiul Goncourt, cea mai prestigioasă dintre distincţiile literare franceze, pentru romanul său "La carte et le territoire"- Harta şi teritoriul. Discutăm în emisiunea din această seară despre romancierul care a spus că islamul este cea mai idioată religie şi care a recunoscut că îi plac alcoolul şi femeile.

Moment important în relaţia dintre Bucureşti şi Chişinău. Luni la Ministerul Român de externe ministrul Teodor Baconschi şi premierul Vlad Filat au semnat Tratatul de Frontieră. Documentul reglementează chestiunile legate de graniţă dintre cele două state. Ce conţine acest document vă spunem în 40 de minute.

Cea mai importantă dimensiune economică a Dunării este transportul naval. O declaraţie făcută de preşedintele Traian Băsescu în deschiderea summitului Dunării. Întâlnirea de astăzi este menită să pună la punct ultimele elemente din strategia Dunării, un proiect iniţiat de România şi Austria, la care s-au alăturat şi celelalte state riverane. Banii europeni destinaţi acestui proiect ajung la aproape 100 de miliarde de euro. Discutăm subiectul în această seară.

Alegerile de duminică din Myanmar, fosta Birmanie, nu au fost nici libere şi nici corecte mai multe cancelarii occidentale, între care şi Statele Unite au denunţat mascaradă din jurul acestui scrutin, primul în ultimii 20 de ani.

Scriitorul Michel Houellebecq a primit premiul Goncourt, cea mai prestigioasă dintre distincţiile literare franceze, pentru romanul său "La carte et le territoire"- Harta şi teritoriul. Discutăm în emisiunea din această seară despre romancierul care a spus că islamul este cea mai idioată religie şi care a recunoscut că îi plac alcoolul şi femeile.