Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Românii bănuiţi că au venituri mai mari decât cele pe care le declară vor fi verificaţi de Fisc

Seful ANAF Sorin Blejnar spune că în funcţie de gravitatea situaţiei, va fi sesizat Parchetul. Cea de-a 17-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus incepe joi la Romexpo. De la 1 ianuarie Ungaria preia preşedinţia Uniunii Europene. Premierul maghiar Viktor Orban a vorbit joi la Paris despre priorităţile Budapestei. Summit istoric al Alianţei Nord Atlantice vineri si sambata la Lisabona.

De anul viitor românii bănuiţi că au venituri mai mari decât cele pe care le declară vor fi verificaţi de Fisc. Deşi deocamdată nu sunt cunoscute criteriile în baza cărora vor fi selectate persoanele, şeful ANAF Sorin Blejnar spune că în funcţie de gravitatea situaţiei, va fi sesizat Parchetul. O idee bună comentează consultantul financiar Ionel Blănculescu. Un interviu în 40 de minute.

Poftiţi la cărţi! La cea de-a 17-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus Ana Blandiana, Neagu Djuvara, Principesa Margareta a României, Markó Béla, dar şi scriitori străini precum Orhan Pamuk, Umberto Eco sau Pablo Neruda îşi lansează cele mai noi volume. În această seară un interviu cu Magdalena Mărculescu, director grupul editorial Trei.

De la 1 ianuarie Ungaria preia preşedinţia Uniunii Europene. Premierul maghiar Viktor Orban a vorbit joi la Paris despre priorităţile celor 6 luni în care Budapesta se va afla la cârma celor 27: amendarea tratatului european, guvernanţa economică şi aderarea Croaţiei.

În Franţa, peisajul politic este marcat de un scandal care-şi are rădăcinile într-un episod violent petrecut în urmă cu 8 ani în Pakistan. Atunci 11 ingineri francezi erau ucişi într-un atentat sinucigaş. Apare în acest scandal şi numele preşedintelui Nicolas Sarkozy. Vă explicăm totul în emisiunea din această seară.

Summit istoric al Alianţei Nord Atlantice la Lisabona. Liderii celor 28 de state membre, reuniţi pentru două zile în capitala Portugaliei, vor aproba noul „concept strategic", un document ce va servi drept ghid pentru acţiunile NATO din următorul deceniu.