Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rusia a interzis toate importurile de legume proaspete din Europa

e-choli-wiki.jpg

Bacteria E.coli

Rusia a interzis toate importurile de legume proaspete din Europa, din cauza bacteriei e-coli. Pe de altă parte mai multe state europene au oprit de la import sau vânzare castraveţii din Spania, deşi s-a stabilit că nu aici se află sursa infecţiei.

Specialiştii spun că îmbolnăvirile ar putea continua timp de mai multe luni, OMS precizează că tulpina, care face ravagii în Germania este complet nouă.

Regimul de vize impus de Statele Unite României s-ar putea schimba. Potrivit modificării legislative susţinute de preşedintele Obama, nu va mai fi luată în considerare rata de refuzuri a vizelor, ci proporţia de persoane care depăşesc şederea legală, fapt care ne-ar putea avantaja.

De luna viitoare încep disponibilizările în Ministerul de Interne. Aproape 10.000 de oameni vor fi daţi afară. În această lună însă, angajaţii MAI vor primi norma de hrană redusă cu 550 de lei. Ministrul Traian Igaş promite că din iulie lucrurile revin la normal.

Mai mult de jumătate din angajatorii români întâmpină probleme atunci când fac angajări. Lipsa de experienţă dar şi numărul mic al specialiştilor îi pun în dificultate pe patroni, care nu reuşesc să acopere posturile disponibile.

 
Emisiunea 40 de minute din 2 iulie 2011