Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scutul american atirachetă continuă să irite Moscova

Într-o conferinţă de presă extraordinară preşedintele Dimitri Medvedev ameninţă că Rusia se va retrage din Tratatul START semnat cu Statele Unite şi avertizează asupra revenirii la Războiul Rece. Liderul de la Kremlin nu a oferit detalii despre un alt subiect de interes şi anume o viitoare  candidatură a sa la prezidenţialele de anul viitor. Corespondentul RFI la Moscova Liviu Iurea va fi în direct în 40 de minute.

Dominique Strauss-Kahn este supravegheat în închisoare pentru a nu se sinucide, susţine presa americană. Următoarea înfăţişare a directorului FMI în faţa judecătorului este prevăzută pentru vineri. Între timp un sondaj arată că cei mai mulţi dintre francezi cred că DSK este victima unui complot.

Sfârşitul lunii iunie. Este termenul pe care îl dă UDMR coaliţiei pentru a lămuri controversa creată de modificarea adusă Legii Educaţiei Naţionale. Prin adoptare tacită la Camera Deputaţilor a fost adoptată eliminarea predării istoriei şi geografiei în limba maghiară.

Pelicula „Loverboy“, de Cătălin Mitulescu are astăzi premiera la Cannes. Lungmetrajul, proiectat în secţiunea „Un Certain Regard" a prestigiosului festival, spune povestea lui Luca, un tânăr, care seduce femei pentru a le pasa unei reţele de prostituţie. Trimisul nostru special pe Croazetă Vasile Damian vine cu cele mai noi informaţii.

Emisiunea 40 de minute din 18 mai 2011