Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Şeful FMI, pus sub acuzare pentru agresiune sexuală

strauss-kahn-dominique-catuse-reuters-allison-joyce.jpg

Dominique Strauss-Kahn (Foto: Reuters/Allison Joyce)

Arestarea şefului Fondului Monetar Internaţional, sub acuzaţia de tentativă de viol, pune în discuţie rolul central al instituţiei în programele financiare pentru mai multe state din Europa. Grecia ar putea fi una din ţările puse în dificultate.

În această seară miniştrii de finanţe din zona euro se reunesc tocmai pentru a discuta despre un nou program de sprijin financiar pentru Grecia.

Arestarea lui Dominique Strauss-Kahn relansează cursa prezidenţială în Franţa, pentru ca ar putea pune capăt ambiţiilor acestuia de a deveni şef al statului.  Preşedintele FMI-ului era omul cel mai bine plasat în sondaje pentru a-i reprezenta pe socialişti la alegerile de anul viitor, cel mai puternic potenţial contracandidat al lui Nicolas Sarkozy. 

Comisia Europeană a obligat Guvernul să modifice din nou legislaţia muncii, până în toamna acestui an. Despre ce schimbări e vorba vă spunem în 40 de minute.

Alegătorii din Zurich au votat pentru menţinerea accesului la sinucidere asistată si pentru cetăţenii care nu locuiesc în Elvetia, deşi mai multe partide au militat împotriva "turismului morţii". Aproximativ 200 de persoane vin anual la Zürich pentru a recurge la sinucidere asistată, legală din anul 1941, printre aceştia se numără şi mulţi străini.

 
Emisiunea 40 de minute din 16 mai 2011