Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Senatorii Mircea Cinteză şi Mircea Diaconu sunt într-o situaţie de incompatibilitate

diaconu-mircea-actor-senator-pnl.jpg

Senatorul PNL, Mircea Diaconu

Cei doi au ocupat concomitent câte un fotoliu în Parlamentul României, respectiv funcţia de şef de clinică şi director al Tetarului Nottara. Traian Băsescu: România va lansa în această primăvară o nouă strategie menită să accelereze reinserţia romilor.

Agentia Naţională de Integritate a stabilit că senatorii PDL Mircea Cinteză şi PNL Mircea Diaconu sunt într-o situaţie de incompatibilitate. Au ocupat concomitent câte un fotoliu în Parlamentul României, respectiv funcţia de şef de clinică şi director al Tetarului Nottara. O decizie cel puţin ciudată a Agenţiei de Integritate crede Radu Nicolae coordonator de programe la Centrul de Resurse Juridice. Un interviu în 40 de minute.

La summitul APCE de la Strasbourg preşedintele Traian Băsescu a anunţat că România va lansa în această primăvară o nouă strategie menită să accelereze integrarea rromilor, strategie valabilă până în 2015. Directorul executiv al Alianţei Civice a Romilor David Mark comentează iniţiativa în emisiunea din această seară.

Ceremonii la Berlin cu prilejul Zilei Holocaustului. În cadrul unui discurs susţinut în parlamentul german un rom olandez a cărui familie a fost exterminată de nazişti critică România, Bulgaria, Italia şi Franţa pentru tratamentul nedemn faţă de reprezentanţii acestei etnii. În 40 de minute o corespondenţă din capitala Germaniei.

După Tunisia, Algeria şi Egipt, protestele au cuprins şi Yemenul.  Mii de yemeniţi protestează la Sanaa şi cer demisia preşedintelui Ali Abdullah Saleh, aflat la putere de mai bine de trei decenii. Discutăm subiectul în 40 de minute.

Nici eu, nici cancelarul Angela Merkel nu vom lăsa euro să cadă. Iată unul din mesajele transmise la Davos de preşeditele francez Nicolas Sarkozy, în condiţiile în care Germania este reticentă când vine vorba de întărirea Fondului de sprijinire a zonei euro.

 
Emisiunea 40 de minute din 27 ianuarie