Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Senatul a adoptat Legea votului uninominal pur, propus de USL

Conform acestuia, candidatul care primeşte cele mai multe voturi merge în Parlament. Proiectul de modificare a legii electorale trebuie să treacă acum de Camera Deputaţilor.

În Grecia liderul stângii radicale a fost desemnat să formeze un nou Guvern de coaliţie. Alexis Tsipras care se opune măsurilor de austeritate a avertizat deja că vrea să formeze un Guvern de stânga pentru a renegocia planul de asanare a economiei ţării cu creditorii internaționali, în vederea reducerii măsurilor de austeritate. El cere, de asemenea, ca o parte din datoria greacă să fie anulată.
Moment cordial la Paris între preşedintele în funcţie Nicolas Sarkozy şi cel ales François Hollande. Cei doi şefi de stat  au depus împreună o coroană de flori la mormântul soldatului necunoscut, la Arcul de Triumf din Paris. Ceremonia din ziua de 8 mai marchează sfârşitul celui de-al doilea război mondial.
Bucureştiul devine, pentru o zi, capitala fotbalului european. Finala Europa League 2012 aduce în capitală, potrivit organizatorilor, aproximativ 30.000 de suporteri spanioli, susţinători ai echipelor Atletico Madrid şi Athletic Bilbao. Metroul va avea program prelungit, RATB înfiinţează curse speciale iar suporterii vor fi supravegheaţi cu camere video şi de poliţişti vorbitori de limba spaniolă.

 
Emisiunea 40 de minute din 8 mai 2012