Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Situaţie tensionată în Coasta de fildeş

coasta-fildes-reuters.jpg

Confruntări militare în Coasta de Fildeş (Foto: Reuters)

Lupte grele în Coasta de Fildeş. Trupele fidele preşedintelui ales Alassane Ouattara se pregătesc să atace palatul prezidenţial de la Abidjan.  De cealaltă parte Laurent Gbagbo, cel care a pierdut preşedinţia, spune că nu va renunţa sub nici o formă la putere.

Mii de soldaţi japonezi şi americani au început vineri o vastă campanie de căutare de corpuri neînsufleţite, pe coasta de nord-est a Japoniei, afectată, în urmă cu trei săptămâni, de un tsunami uriaş. Aproximativ 28.000 de persoane au murit sau sunt date dispărute în catastrofa din nord-estul Japoniei, potrivit unui bilanţ oficial provizoriu.

Vorbim şi despre cel mai nou scandal din învăţământ, cel privind plafonarea salariilor din educaţie. Guvernul va îngheţa până la sfârşitul acestui an salariile profesorilor care au câştigat în instanţă majorări salariale. Acordarea de noi drepturi salariale va sta sub incidenta unor sancţiuni penale.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu mai plăteşte de vineri servicii medicale celor 67 de spitale reprofilate în cămine de bătrâni. Funcţionarea acestor unitati în noua structură va fi asigurată de Ministerul Muncii, chiar dacă un timp in aceste unitati nu vor fi internaţi vârstnici.

Am luat si pulsul Târgului de Turism al României. Cei mai mulţi români vor petrece Paştele în ţară iar pentru vacanţa de vară o destinaţie extrem de căutată rămâne Antalya.

 
Emisiunea 40 de minute din 1 aprilie 2011