Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Societatea civilă reacţionează faţă de intenţia USL de a-l coopta în rândurile sale pe Gigi Becali

george-becali.jpg

Gigi Becali

Societatea civilă reacţionează faţă de intenţia USL de a-l coopta în rândurile sale pe Gigi Becali pentru alegerile parlamentare din iarnă.

"Becalizarea spaţiului politic românesc trebuie să înceteze!", este mesajul adresat de mai multe ONG-uri copreşedinţilor Victor Ponta şi Crin Antonescu, cărora li se cere să revină asupra deciziei de a susţine candidatura preşedintelui PNG.

Comisia Europeană avertizează mai multe ţări din Balcanii de Vest în privinţa reintroducerii vizelor. Ar fi o măsură de control a Bruxellesului, faţă de solicitarile de azil abuzive depuse de cetăţenii statelor în cauză la sosirea în statele membre ale Uniunii. Este vorba de Serbia, Muntenegru, Bosnia-Herţegovina, Albania şi fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei.

Contracandidaţii la preşedinţia SUA, Barack Obama şi Mitt Romney se întâlnesc marţi, în cea de-a doua dezbatere din cele trei prevăzute înaintea alegerilor din 6 noiembrie. Potrivit ultimelor sondaje cei doi se afla la egalitate, analiştii estimând  că situaţia nu a fost niciodată atât de incertă în preajma scrutinului.

 
Emisiunea 40 de minute din 17 octombrie 2012