Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Spania continuă să fie presată de pieţele financiare

spain-flag-debt-crisis.jpg

Spania in criza

Guvernul de la Madrid anunţă a cincea reformă a sistemului bancar. Bulgarii fac dovada că ştiu să atragă fonduri europene.

Spania continuă să fie presată de pieţele financiare să ceară un ajutor financiar internaţional. Între timp, guvernul de la Madrid anunţă a cincea reformă a sistemului bancar, de când a început criza economică și a treia a epocii Mariano Rajoy. O condiţie pe care Spania trebuie să o îndeplinească în contrapartida pentru cele 100 miliarde de euro pe care le va primi pentru asanarea sistemului bancar.
Mitt Romney, care a devenit oficial candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite  promite că, dacă va fi ales, va crea milioane de locuri de muncă. Rata şomajului în America se apropie de 10%.
Bulgarii fac dovada că ştiu să atragă fonduri europene pe care le folosesc la extinderea sau modernizarea infrastructurii. Săptamâna aceasta este inaugurată o nouă linie de metrou la Sofia. La inaugurare va fi prezent chiar președintele Comisiei Europene Jose Manuel Baroso.
Bucureştiul va avea cel mai scump drum din Europa. Peste un miliard şi jumătate de euro, atât va costa autostrada suspendată, un proiect al primarului Sorin Oprescu care a primit undă verde de la consilieri generali. Construcţia care va demara în primăvară va fi realizată în parteneriat public-privat.
Numărul şomerilor a continuat să crească luna trecuta în Uniunea Europeană, sunt peste 25  milioane de oameni fără slujbă, cele mai ridicate procente fiind înregistrate în Spania şi Grecia, cu 25, respectiv 23 %. România, cu 7%, se plasează spre capătul inferior al topului celor mai ridicate rate ale şomajului.

Emisiunea 40 de minute din 31 august 2012