Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


De la Summit-ul G20 la al 3-lea Congres al Auditorilor Financiari din România

Pe agenda financiară a momentului: de la Cannes, Summit-ul G20 de astăzi, la al 3-lea Congres al Auditorilor Financiari din România, aflat în desfăşurare la Bucureşti.

Moment critic, deosebit de important, al cuplajelor financiare şi politice europene dezbătut la summitul G20, acolo unde Grecia alege să navigheze împotriva curentului, înrăutăţind şi mai mult situaţia în furtună a unei lumi financiar-bancare, care pare să nu-şi mai revină din derivă. La Bucureşti, auditorii financiari celebrează Ziua Auditorului, printr-un congres ajuns la cea de-a treia sa ediţie şi care, sub titlul "Profesia de audit - pentru încrederea investitorilor şi protejarea interesului public", aduce laolaltă importanţi oaspeţi din străinătate, alături de auditori financiari din toată ţara.

Camerele de comerţ, în calitate de de reprezentanţi ai mediului de afaceri sunt, deopotrivă, beneficiari direcţi ai efectelor exercitate de activitatea auditorului financiar. În Ialomiţa, anul 2011 a resimţit şi uşoare revirimente pe domenii asociate agriculturii. 

Asupra perspectivelor internaţionale ale muncii de audit, dna Mataragiu a reliefat rolul pe care CAFR îl joacă în cadrul Federaţiei Internaţionale a Contabililor, standarde noi urmând să intre în vigoare, ca urmare a adoptării cărţii verzi a auditului financiar.

Chestiunea eticii în afaceri şi a unei schimbări esenţiale în paradigma economico-financiară, iată un orizont pentru următorii 20 ani în auditul financiar.

Invitaţi, prin telefon: dna Carmen Mataragiu, prim vicepreşedintă a Camerei Auditorilor Financiari (CAFR) din România, dl Ion Mihăilescu, preşedintele onorific al CAFR, Nicolae Stanca, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Ialomiţa şi Adrian Mitroi, analist financiar.

Moderatori: Constantin Rudnitchi şi Dan Pavel, CCIR.