Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traian Băsescu: „Regina de pe tabla de şah a vămilor se află printre liderii sindicali”

traian-basescu.jpg

Preşedintele Traian Băsescu

În scandalul corupţiei de la vămi, însuşi preşedintele Traian Băsescu ne indică o direcţie de verificat: regina de pe tabla de şah a vămilor se află printre liderii sindicali. Declaraţia vine după ce sindicaliştii au acuzat implicarea unui partid politic în organizarea reţelei de contrabandă de la frontiere.

Italia a declarat stare de urgenţă umanitară, din cauza miilor de refugiaţi care au traversat Mediterana în urma revoltelor arabe. Circa 5.000 de tunisieni au sosit în ultima săptămână pe insula italiană Lampedusa, aflată la 150 de kilometri de coasta africană.

China a devenit a doua cea mai mare putere economică din lume în 2010, după ce date din rivala Japonie au confirmat că Ţara Soarelui Răsare a pierdut poziţia pe care o ocupa de 42 de ani. Analizăm subiectul în 40 de minute.

Un proiect privind interzicerea etnobotanicelor va fi prezentat miercuri în şedinţa de Guvern. Luni în faţa Palatului Victoria sute de bucureşteni au participat la un miting cerand interzicerea magazinelor de vise. Veţi asculta un reportaj pe această temă.

Ronaldo, cel mai bun atacant al lumii şi unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor, este aşteptat să-şi anunţe luni retragerea din activitate, la 34 de ani. Vorbim despre ce a însemnat brazilianul pentru lumea fotbalului, în emisiunea din această seară.

Emisiunea 40 de minute din 14 februarie 2011