Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traian Igaş este noul ministru de Interne al României

Dudu Ionescu, fost ministru de interne spune ca demisia lui Vasile Blaga nu pune în pericol aderarea Romaniei la Schengen. Două zile cu Herta Muller la Bucureşti. Luni şi marţi laureata premiului Nobel se află în România. Presedintele palestianin Mahmoud Abbas se afla la Paris. El spune ca negocierile de pace vor fi "o pierdere de timp" dacă Israelul nu va menţine moratoriul cu privire la colonizare Proiectul "Let's do it Romania" a avut succes. 150.000 de voluntari din intreaga tara au iesit sambata la curatenie.

La câteva ore de la demisia lui Vasile Blaga, cabinetul Boc are un nou ministru de interne. Senatorul PDL de Arad Traian Igaş va depune jurământul luni, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni. Vorbim de o schimbare produsă la vârful unuia din cele mai importante ministere, care între altele, coordonează aderarea României la spaţiul Schengen. Dacă Bucureştiul ar putea rata integrarea în acest club l-am întrebat pe un fost ministru de interne Constantin Dudu Ionescu.

Două zile cu Herta Muller la Bucureşti. Luni şi marţi laureata premiului Nobel se află în România. "Distincţia mi-a schimbat viaţa doar pe dinafară", a spus autoarea într-o conferinţă de presă. Luni seară, la Ateneul Român, are loc o lectură publică din opera scriitoarei.

Negocierile de pace vor fi "o pierdere de timp" dacă Israelul nu va menţine moratoriul cu privire la colonizare. O spune preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, aflat într-o vizită la Paris. Coloniştii israelieni se pregătesc să reia construcţiile în Cisiordania, având în vedere că un moratoriu în acest sens a expirat duminică seară. Ce alte declaraţii a mai făcut liderul palestinian în capitala franceză vă spunem în 40 de minute.

De sâmbătă România este mai curată! 150.000 de voluntari au participat la proiectul "Let's do it Romania", cel mai mare program de implicare socială, care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestionarea corectă a deşeurilor.

Emoţii pentru producătorii de tutun. Bruxellesul pregăteşte o schimbare a directivei care reglementează produsele din tutun. Se urmăreşte reducerea consumului de ţigări în special în rândul tinerilor, în condiţiile în care anual se înregistrează aproximativ 650.000 de decese premature din cauza fumatului.

O să aflăm în emisiunea din această seară şi care sunt cei mai bogaţi români. Vă spunem deocamdată că omul de afaceri Dinu Patriciu este primul în Top Forbes Romania 500 de miliardari.