Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


UE se declară gata să primească fluxuri mari de imigranţi din ţările arabe

Austria a decis să blocheze bunurile liderului libian Muammar Gaddafi şi ale apropiaţilor săi, vizaţi de sancţiunile impuse de Uniunea Europeană. Averile libiene din băncile vieneze depăşesc un miliard de euro. Între timp cei 27 se declară gata să primească fluxuri mari de imigranţi din ţările arabe marcate de revolte. Vă spunem exact ce înseamnă asta în 40 de minute.

Ministrul german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, unul dintre cei mai populari membri ai guvernului condus de Angela Merkel, şi-a anunţat demisia, în urma unor acuzaţii de plagiat privind teza sa de doctor în drept. El şi-a motivat gestul spunând că vrea să limiteze "prejudiciile politice" ale acestui caz. Comentăm în emisiunea din această seară. 

Manifestaţii în Capitală: aproape 2.000 de militari, în rezervă au protestat în faţa guvernului faţă de modul în care le-au fost recalculate pensiile. Între timp comisiile juridică şi de muncă din Senat au respins ordonanţa de urgenţă a guvernului privind recalcularea pensiilor.

Site-ul Wikileaks, fondatorii internetului sau Uniunea Europeană figurează printre cei 241 de candidaţi – un reord- la premiul Nobel pentru pace în acest an. În 2010 distincţia a revenit disidentului chinez Liu Xiaobo, fapt care a stârnit reacţii vehemente din partea Beijingului.

 
Emisiunea 40 de minute din 1 martie 2011