Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ungaria cere oficial ajutorul Comisiei Europene

0e624c9839367190690789393ecd-grande-20101008193220.jpg

Deversarea deşeurilor în apele Dunării

În urma deversărilor de reziduuri toxice de la fabrica de alumină, unda poluantă a pătruns în partea maghiară a Dunării. Premierul Viktor Orban spune însă că situaţia este sub control, iar apele fluviului nu vor fi poluate în mod periculos. Un disident chinez este laureatul premiului Nobel pentru pace din acest an. A fost recompensat "pentru lupta sa lungă şi paşnică pentru respectarea drepturilor omului în China". Presupusa existenţă a unui fişier despre romi şi nomazi pe care jandarmeria franceză l-ar fi întocmit în funcţie de apartenenţa etnică a respectivilor ar putea relansa acuzaţiile de discriminare împotriva Parisului.

Presupusa existenţă a unui fişier despre romi şi nomazi pe care jandarmeria franceză l-ar fi întocmit în funcţie de apartenenţa etnică a respectivilor ar putea relansa acuzaţiile de discriminare împotriva Parisului. Ministrul francez de Interne spune că nu are cunoştinţă de un astfel de document. Pe de altă parte, Nicolas Sarkozy se află la Vatican pentru a da Papei explicaţii pe marginea repatrierii romilor. Discutăm despre toate acestea în 40 de minute.

Ungaria cere oficial ajutorul Comisiei Europene în urma deversărilor de reziduuri toxice de la fabrica de alumină. Unda poluantă a pătruns în partea maghiară a Dunării. Premierul Viktor Orban spune însă că situaţia este sub control, iar apele fluviului nu vor fi poluate în mod periculos.

Un disident chinez este laureatul premiului Nobel pentru pace din acest an. A fost recompensat "pentru lupta sa lungă şi paşnică pentru respectarea drepturilor omului în China". Alegerea Comitetului Nobel riscă să nemulţumească însă regimul de la Beijing, care a avertizat că un asemenea "gest neprietenesc" ar putea afecta relaţiile dintre China şi Norvegia.

Echipele de fotbal ale Franţei şi României se întâlnesc sâmbătă seară pe Stade de France, un meci important pentru calificarea la Euro 2012. Echipa lui Răzvan Lucescu poate câştiga partida, pentru că reprezentativa Cocoşului Galic nu mai este o putere a fotbalului european. O spune jurnalistul sportiv Ovidiu Ioaniţoaia, director Gazeta Sporturilor.