Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ungaria respinge solicitarea CE

Ungaria respinge solicitarea CE de retragere a legilor care sporesc puterea guvernului – mai mulţi protestatari au încercat să oprească votul din Parlament, blocând accesul în Legislativ. Corespondentul RFI la Budapesta, Laszlo Bihari ne va spune ce s-a întâmplat.

Reacţii tot mai dure din partea Turciei la adresa Franţei – Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a criticat legea adoptată ieri  de Parlamentul francez care pedepseşte negarea genocidului armenilor, apreciind că poate criminaliza dezbaterile istorice şi submina libertatea de exprimare. Analizăm subiectul  împreună cu Matei Vişniec şi cu istoricul Matei Cazacu.

Numeroase personalităţi din lumea întreagă au participat astăzi la funeraliile fostului preşedinte ceh şi lider al "Revoluţiei de catifea", Vaclav Havel, decedat duminică, la vârsta de 75 de ani. 

Serialul Români la Bruxelles continuă astăzi cu portretul Mirelei Niţă - profesoară de limba şi civilizaţia română la Bruxelles. Cine este cea care îi învaţă pe funcţionarii europeni limba română vom afla dintr-un portret de Mihaela Gherghişan.

Emisiunea 40 de minute din 23 decembrie 2011