Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ungaria sprijină aderarea României la Schengen la termenul stabilit

Declaraţia a fost făcută de ambasadorul ungar la Bucureşti, Oskar Fuzes. România a primit a şaptea şi penultima tranşă din acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional. Sesiune extraordinară a Parlamentului moldovean.

Încă un mesaj de susţinere dinspre Budapesta spre Bucureşti. Ungaria sprijină aderarea României la Schengen la timpul stabilit, aprilie 2011. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul ungar la Bucureşti, Oskar Fuzes. Subiectul pe larg în 40 de minute.

România a primit a şaptea şi penultima tranşă din acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional. Fost ministru de finanţe Daniel Dăianu spune că în continuare autorităţile ar trebui să se lupte pentru a o obţine o derogare de la fond în ce priveşte deficitul, astfel încât să poată direcţiona bani către investiţii şi atragerea de fonduri europene. Un interviu în 40 de minute.

Sesiune extraordinară a Parlamentului moldovean. Agenda deputaţilor de la Chişinău include mai multe subiecte prioritare, printre care componenţa noului executiv şi programul de guvernare. Ne va da detalii în direct corespondentul RFI la Chişinău, Valeria Viţu.

În Tunisia, confruntat cu o revolta socială, preşedintele le promite locuitorilor ţării mii de locuri de muncă în încercare de a diminua şomajul. Deşi economia ţării a cunoscut o creştere semnificativă în ultima perioadă, localnicii îşi găsesc slujbe extrem de greu. În timpul weekendului cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa în urma confruntărilor violente între poliţişti şi civili.  

Şi tot în emisiunea din această seară veţi putea asculta un interviu cu Lucian Sârb, director editorial al redacţiei Euronews. Când ar putea emite canalul de televiziune multilingv şi în limba română ne lămurim în această seară.

 
Emisiunea 40 de minute din 11 ianuarie 2011