Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vasile Blaga nu mai este preşedintele Senatului

Intenţia anunţată de USL la începutul acestei zile s-a materializat în urma unei şedinţe extraordinare a Parlamentului. USL intenţionează şi schimbarea din funcţie a preşedintei Camerei Deputaţilor Roberta Anastase. Între timp a fost ales şi noul preşedinte al Senatului, liderul liberal Crin Antonescu.

Reacţii internaţionale la situaţia politică din ţară. Comisarul european pentru justiţie şi drepturi fundamentale Viviane Reding s-a declarat îngrijorată de atacurile la independenţa Curţii Constituţionale, opinie împărtăşită şi de ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti.  
Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România reacţionează faţă de acreditarea ideii conform căreia Adrian Năstase ar fi deţinut politic. Este inadmisibil ca o persoană condamnată de cea mai înaltă instanţă din ţară pentru acuzaţii de corupţie, să fie comparată cu oameni care şi-au petrecut ani mulţi din viaţă în închisoare şi au suferit torturi inimaginabile. 
Franţa continuă expulzarea romilor, chiar şi după schimbarea conducerii ţării, este semnalul de alarmă tras de asociaţia Romeurope. Potrivit ultimului raport al Oficiului francez pentru imigraţie şi integrare, aproximativ 9.000 de români şi bulgari, majoritatea romi, au fost expulzaţi după ce au acceptat un ajutor pentru întoarcerea voluntară în ţara de origine.

Emisiunea 40 de minute din 3 iulie 2012