Victor Ponta: circul trebuie să înceteze iar guvernul are obligaţia să repornească procesul de privatizare la Oltchim

victor-ponta.jpg

Victor Ponta

De astăzi, circul trebuie să înceteze iar guvernul are obligaţia să repornească procesul de privatizare la Oltchim.  Este declaraţia premierului Victor Ponta după ce Dan Diaconescu nu a semnat contractul de privatizare a combinatului şi acuză autorităţile că nu au completat contractul de vânzare - cumpărare a acţiunilor.

Administraţia americană este mulţumită de faptul că Guvernul român îşi ţine promisiunea de a respecta deciziile Curţii Constituţionale. Statele Unite le reamintesc partenerilor europeni obligaţia pe care o au de a proteja principiile democratice. Este mesajul transmis de Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american, la un forum despre Europa Centrală desfăşurat la Washington.

Un protest fără precedent în capitala bulgară a devenit semnal de alarmă pentru primul ministru Boiko Borisov la mai puțin de un an distanţă de următoarele alegeri parlamentare. Două zile la rând 1000 de polițiști se adună în fața Ministerului de interne pentru a cere majorarea, cu 25%, a salariilor și dreptul de a lucra la particular în orele libere.

Creşte tensiunea dintre Japonia şi China care îşi dispută o serie de insule în marea Chinei de Est. Trei nave guvernamentale chineze au făcut o incursiune de câteva ore  în apele teritoriale japoneze, în timp ce pentru prima dată în ultimii 40 de ani o delegaţie de afacerişti japonezi îşi contramandează o vizită în China.

 
Emisiunea 40 de minute din 25 septembrie 2012