Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viorel Hrebenciuc: In spatele candidaturii lui Oprescu se afla Urdareanu

Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu e hotărât să-l sprijine pe Sorin Oprescu să candideze la preşedinţie, susţine directorul de campanie al PSD, Viorel Hrebenciuc. Urdareanu este acţionarul majoritar al grupului de firme UTI care activează în domeniul soluţiilor de securitate fizică, al sistemelor informatice şi de comunicaţii.

Viorel Hrebenciuc a declarat că e convins că Sorin Oprescu va candida şi îl indică pe omul de afaceri Tiberiu Urdareanu drept principal susţinător al primarului Capitalei. "După ultimele vizite în sudul Franţei, bănuiesc că e hotărât să-l sprijine pe Sorin Oprescu. Vedeţi şi dvs cine are interese la Primăria Capitalei şi vă daţi singur răspunsul. Domnul Urdareanu are interese de business. Ştiu că sunt tot felul de proiecte, NetCity şi altele, în care dumnealui e foarte implicat şi are nevoie de semnătura primarului", a spus Viorel Hrebenciuc la Discuţia de Luni, realizată de Dan Tapalagă.

De la cine va lua voturi Sorin Oprescu în caz că va candida? "Din procentele pe care le are astăzi, 11% ia din voturile lui Băsescu, 14% din voturile lui Mircea Geoana, 17% din voturile lui Crin Antonescu, restul sunt de la alţi candidaţi şi independenţi. Sunt date care rezultă din sondajele pe care le-am făcut", susţine directorul de campanie al PSD. Hrebenciuc susţine că, înainte de anunţarea candidaturii, Oprescu are în jur de 6 procente şi se declară convins că nu va intra în turul doi.

Hrebenciuc a confirmat informaţiile apărute în presă potrivit cărora Octav Cozmanca, fost ministru în guvernarea Năstase, se va ocupa de campania lui Sorin Oprescu la prezidenţiale: "Când îşi va anunţa candidatura, Octav Cozmanca va trebui să renunţe la calitatea de membru PSD".