Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ziua sfidării astăzi în Siria

siria-manifestanti-reuters-khaled-al-hariri.jpg

Manifestaţie în Siria (Foto: Reuters/Khaled al-Hariri)

Armata siriană şi-a continuat astăzi retragerea din oraşul Deraa, epicentrul mişcării de contestare a regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad. În ultimele două săptămâni numai în această localitate au fost arestate 600 de persoane.

Astăzi a fost reţinut la Damasc Riad Seif, una din principalele figuri ale opoziţiei siriene, opoziţie care a chemat la noi proteste în stradă.   

“O mare prostie care distruge valoarea artistică a unui film”, “o greşeală care nu are legătură cu identitatea naţională”. Iată câteva reacţii ale oamenilor de teatru şi film la propunerea deputatului PSD Victor Socaciu de a dubla toate filmele în limba română. Parlamentarul a depus un proiect care vizează modificarea Legii audiovizualului. Discutăm în 40 de minute.

După ce săptămâna trecută Gazproma avertiza că din această iarnă va creşte preţul la gazele naturale, o veste proastă vine dinspre Nabucco. Construcţia gazoductului se amână cu un an, până în 2013. În aceste condiţii, primele livrări de gaze prin intermediul conductei ar urma să fie făcute în 2017.

După vameşi şi profesorii ar putea fi controlaţi şi dacă este cazul arestaţi! Semnalul de alarmă este tras chiar de ministrul educaţiei Daniel Funeriu care dă asigurări că la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia.

Emisiunea 40 de minute din 6 mai 2011