Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zona euro, clătinată de Spania şi Italia

zona-euro-clatinata-spania-italia.jpg

Zona euro, clătinată de Spania şi Italia

Vorbim în 40 de minute despre procesul istoric care a început miercuri la Cairo. De la debutul "primăverii arabe", Hosni Mubarak este primul lider din lumea arabă care apare propriu-zis  în faţa instanţei.adus pe targă. Vom vorbi pe larg împreună cu Vasile Damian despre acest proces ce îl are în prim plan pe Mubarak, produsul sistemului militar din Egipt, un sistem aflat la putere şi astăzi.

Spania si Italia dau emoţii zonei euro, zonă care pare a intra într-o spirală fără sfârşit. Măsurile luate pentru a salva Grecia de la faliment nu au reuşit să calmeze spiritele, la fel nici găsirea unui acord în SUA. Despre implicaţiile acestor incertitudini, discutăm pe larg cu Vasile Damian dar şi cu economistul -şef al BCR, Lucian Anghel.
Pe acest fundal, Banca Elveţiei a redus dobânda cheie la "aproape de zero", pentru a opri creşterea francului. "O amânare a unui trend", spune Lucian Anghel. Ce îi aşteaptă pe cei 50 de mii de români cu credite în franci, vă spunem imediat în 40 de minute.

Şi pentru că suntem în plin sezon turistic, vom vorbi şi despre vacanţe - ale miniştrilor francezi de exemplu, iar de la Londra Petru Clej ne spune cât costă pasiunea de a fi microbist.

 
Emisiunea 40 de minute din 03 august 2011