Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Banca Piraeus a preluat activele viabile ale ATEbank, inclusiv sucursala din România

piraeus-bank.jpg

Piraeus Bank

Banca Piraeus a preluat activele viabile ale ATEbank, inclusiv sucursala din România. Tranzacţia face parte din procesul de restructurare şi consolidare financiară a sistemului bancar din Grecia, relatează agenţia Mediafax, care citează surse bancare. 

Piraeus Bank, a patra mare instituţie de credit din Grecia, este de asemenea prezenţa în România. "Piraeus are două opţiuni în acest moment în România, fuziunea celor două sucursale locale sau vânzarea ATEbank România, care era deja anunţată de statul elen", au declarat sursele citate. Începând de astăzi, toată reţeaua de sucursale a ATEbank va opera în cadrul entităţii Piraeus Bank, dar îşi va menţine brandul comercial "ATEbank". Toate tranzacţiile clienţilor vor continua să fie derulate la fel ca până acum, fără nicio schimbare, se arată într-un comunicat al grupului elen Piraeus Bank. Împreună, cele două bănci vor avea active de 75 miliarde de euro, depozite de 35 de miliarde de euro şi un sold al creditelor de 47 miliarde de euro. 

 

Analiză AFP: China, confruntată cu provocarea creşterii salariilor şi riscul delocalizării unor companii manufacturiere.

Vulnerabilitatea "telefoanelor portofel", demonstrată la adunarea anuală a hackerilor Def Con.