Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coaliţia va decide dacă susţine reducere CAS sau majorarea pensiilor şi salariilor

Coaliţia de guvernare va lua în discuţie, la începutul lunii aprilie, reducerea CAS sau majorarea pensiilor şi salariilor, în funcţie de datele economice din primul trimestru al anului, a anunţat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, la finalul şedinţei de Guvern de marţi. 

 

"Vom discuta atunci când avem datele primului trimestru, adică pe la începutul lunii aprilie", a declarat Laszlo Borbely. Şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat că urmează o analiză asupra unei posibile reduceri a CAS cu 3-5 puncte procentuale. "Totul depinde de datele primului trimestru şi de situaţia conjuncturală a economiei europene în care suntem şi noi parte", a explicat Dan Suciu. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu declarase, cu o zi înainte, la postul public de televiziune, că are în vederea scăderea CAS-ului cu 3 până la 5 procente pentru angajaţi şi "poate şi pentru angajatori". 

Dacia Lodgy, prezentată în premieră la Salonul Auto de la Geneva, are preţuri cuprinse între 9.500 şi 14.700 euro cu TVA

Potrivit companiei, maşină a fost testată pe 1,9 milioane km, pe drumuri sinuoase, pavate, prin praf şi alte condiţii extreme. La fel ca şi restul automobilelor Dacia, Lodgy va avea garanţie trei ani sau pentru 100.000 km.

Apple lansează astăzi iPad 3

La un an de la lansarea ultimei ediții de iPad, Apple lansează astăzi iPad 3, evenimentul având toate şansele să definească tendințele de pe piața tabletelor în anul 2012.