Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Frank Hajdinjak, E.ON România: În scrisoarea de intenţie către FMI sunt prevăzute creşteri de preţuri la gaze şi electricitate în 2012.

În scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional sunt prevăzute creşteri de preţuri atât la gazele naturale, cât şi la energia electrică, pentru acest an.

 

Anunţul a fost făcut de directorul executiv al E.ON România. Potrivit acestuia, la energia electrică va fi o creştere de 5% la consumatorii casnici şi industriali, până la sfârşitul lunii iunie. De asemenea, pentru consumatorii industriali, preţurile reglementate la gaze vor fi majorate începând cu luna decembrie şi se vor alinia cu preţurile medii europene până la sfârşitul anului 2014. În draft-ul scrisorii de intenţie transmise FMI se arată că la gazele naturale preţurile vor fi liberalizate pe deplin începând din ianuarie 2015, cu excepţia cazului în care se va constata un decalaj prea mare între preţul mediu european şi preţul de import. În document se mai arată că în urma liberalizării preţurilor la gaze, va fi aplicată companiilor o taxă pe venituri excepţionale. Fondurile obţinute astfel de la companiile din domeniul gazelor vor fi utilizate pentru finanţarea măsurilor de protecţie a consumatorilor vulnerabili. 

Guvernatorul Băncii Naţionale a Elveţiei : Vin vremuri foarte tulburi.

Bogaţii din statele sudice ale Europei îşi mută averea spre siguranţa din nord.

Flame. un "vierme" informatic de o complexitate fără precedent, atacă ţinte din Orientul Mijlociu, spun cei de la Kaspersky Lab.