În judeţul Arad a fost descoperit un zăcământ de petrol estimat la 1 miliard de euro

petrol-arad.jpg

În judeţul Arad a fost descoperit un zăcământ de petrol estimat la 1 miliard de euro

Un zăcământ de petrol estimat la un miliard de euro a fost descoperit în judeţul Arad, zăcământul urmând să intre in exploatare peste câteva luni. Prospecţiunile geologice efectuate în ultimii ani au confirmat existenţa unor resurse de petrol şi de gaze naturale.

 

Prospecţiunile geologice au fost făcute de compania Universal Premium, cu o finanţare asigurată de fondul de investiţii Universal Premium, care are ca investitori companii petroliere din România, Belgia, Olanda, Luxemburg şi Elveţia. Zăcămintele se află la o adâncime cuprinsă între 450 şi 2.100 de metri. "Suntem în faza finală a prospecţiilor geologice, iar în jumătatea a doua a acestui an începem extracţia. Estimăm că producţia petrolieră a României poate creşte cu şapte până la nouă procente prin exploatarea acestui zăcământ", a declarat Ioan Teodor Vostinaru, preşedintele fondului de investiţii Universal Premium, potrivit Arad online.

Reprezentantul companiei a mai spus că interesul societăţii pe care o reprezintă este toată Câmpia de Vest, care a fost neglijată în ultimii ani de investitori. "În această zonă zăcămintele se află la o adâncime mult mai mică decât în celelalte zone ale ţării, ceea ce reduce considerabil investiţia în exploatare". Vostinaru a mai spus că investiţiile în judeţul Arad vor continua, în căutarea de noi zăcăminte. Fondul de investiţii Universal Premium are sediul social în Luxemburg. Acţiunile sale sunt listate la bursa din Luxemburg şi are activitate în domeniul petrolier, al gazelor naturale, energiei electrice şi apelor. Unul dintre manageri este Teodor Ioan Vostinaru, un om de afaceri controversat, care, în anul 1997, a fost acuzat de contrabandă şi arestat.

Spania: Cel mai auster buget din ultimii 40 de ani. Guvernul a prezentat pachetul de măsuri.

Dacia a oprit producţia pentru două zile, din cauza scăderii comenzilor.