Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mugur Isărescu: Procesul de trecere a României la moneda euro va fi rediscutat după alegeri

"Inflaţia a evoluat foarte apropiat de prognozele noastre în timestrul al patrulea din 2011, situându-se în apropierea ţintei de 3%", a declarat marţi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu ocazia prezentării Raportului trimestrial privind inflaţia. 

 

Potrivit evaluărilor FMI, BM şi CE, inflaţia a scăzut de asemenea drastic şi s-a încadrat în intervalul ţintit de Banca Naţională a României. "Ne aşteptăm ca inflaţia să se menţină în interiorul intervalului ţintit", arată oficialii Fondului. Guvernatorul BNR a mai arătat că deprecierea leului faţă de dolar şi evoluţia euro în faţa dolarului american au ajutat România. Mugur Isărescu a mai anunţat că trecerea României la moneda euro urmează să fie rediscutată după alegerile din acest an. România avea ca obiectiv trecerea la moneda euro în anul 2015, însă şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional în ţara noastră, Jeffrey Franks, avertiza, la sfârşitul anului trecut, că România nu ar trebui să adopte moneda europeană înainte de a fi pregătită pentru acest lucru, subliniind că trecerea la euro în 2015 este un obiectiv "posibil, dar ambiţios".

Bosch semnează pe 17 februarie contractul pentru noua unitate de la Jucu. Producţia ar trebui să înceapă în al doilea semestru 

Citigroup, prima bancă din afara Asiei care lansează carduri de credit în China.