Secretar de stat în Ministerul Economiei: S-a ajuns la un consum record de gaze

Probleme cu alimentarea cu gaze în centrul Bucureştiului, din cauza gerului puternic din ultimele zile. Potrivit informaţiilor HotNews, aceste probleme sunt înregistrate în zona Băncii Naţionale. 

Tot acum s-a înregistrat însă şi un consum istoric de gaze, fiind identificată o creştere cu aproximativ 20%. Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat în Ministerul Economiei Claudiu Stafie, care susţine că presiunea gazelor în reţea a scăzut, dar este normal pentru această perioadă când consumul a crescut foarte mult. "Pentru următoarele zile avem asigurate cantităţile de gaze necesare", a declarat oficialul, precizând că nu este cazul să fie declarată situaţie de urgenţă. Secretarul de stat în Ministerul Economiei a precizat că au crescut importurile în condiţiile în care capacitatea de extracţie din depozite este limitată.

Amintim că GDF Suez a anunţat că presiunea gazelor a scăzut semnificativ, mai ales în Bucureşti, şi că importurile de gaze naturale au fost triplate. O suplimentare a importurilor, precum şi o scădere a presiunii gazelor a fost anunţată marţi seara şi de E.ON.  

România a deschis o emisiune de obligaţiuni în dolari pe piaţa din SUA.

Turcia nu mai susţine pe deplin Nabucco.

Renault România recheamă pentru verificări 726 de utilitare Kangoo.