Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Acţiunile europene au crescut astăzi pentru a doua zi consecutiv

Discuţiile privind suplimentarea fondului de salvare a zonei euro au susţinut astăzi bursele, dar au iritat Germania, unde cancelarul Angela Merkel încearcă să-şi organizeze coaliţia de guvernare pentru a asigura sprijinirea economiilor şi băncilor slabe din Europa.

 

Acţiunile europene au crescut astăzi pentru a doua zi consecutiv, iar obligaţiunile germane, considerate plasamente sigure au scăzut, ca urmare a informaţiilor că liderii europeni pregătesc măsuri mai puternice pentru a face faţă crizei datoriilor suverane, prin creşterea capacităţii de finanţare de pe pieţe a fondului european de salvare.
 
Hidroelectrica SA ar putea rămâne în situaţie de forţă majoră, din cauza secetei, astfel că va reduce cantităţile de energie livrate clienţilor companiei, fiind posibil ca această situaţie să dureze până la finele anului.
Pe de altă parte Directorul Hidroelectrica Porţile de Fier, Theodor Pavelescu, i-a cerut prefectului de Mehedinţi să dispună expertizarea podului dintre România şi Serbia, din Vama Porţile de Fier I, întrucât prezintă fisuri, existând pericolul ca situaţia să se agraveze.
 
Transferul poliţiştilor de ordine publică la poliţiile locale din subordinea primăriilor scade autoritatea lor, susţine Sindicatul "Pro Lex , care adaugă că salarizarea diferită de la o primărie la alta va afecta şi calitatea resursei umane.