Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alegeri Rusia: Vladimir Putin a câştigat cu 63,9 la sută din voturi

Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale de ieri din Rusia cu 63,9 la sută din voturi, potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a aproximativ tuturor voturilor. 

Comunistul Ghennadi Ziuganov obţine 17,18 la sută din voturi, liberalul Mihail Prohorov 7,7 la sută, populistul Vladimir Jirinovski 6,24 la sută, iar candidatul de centru Sergehi Mironov 3,84 la sută. Rata de participare a atins 64 la sută.

Cel puţin 78 de militari yemeniţi au fost ucişi în confruntările cu membri ai Al-Qaida care încercau să preia controlul poziţiilor lor în provincia instabilă Abyane din sud.

Beniamin Netaniahu urmează să fie primit astăzi la Casa Albă de Barack Obama. În centrul discuţiilor dintre premierul israelian şi preşedintele american, programul nuclear iranian. În ajunul întâlnirii, descris de observatori drept "crucial pentru stabilitatea mondială", Obama a militat pentru o soluţie diplomatico la această criză şi a regretat că "se vorbeşte prea mult despre război". 

Un număr de 25 de membri ai reţelei extremiste au fost, de asemenea, ucişi în aceste lupte care au avut loc duminică în zona Kud, a declarat un oficial militar sub acoperirea anonimatului.