Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Andrea Paul Vass: Guvernul nu a abandonat ideea reducerii CAS

Guvernul nu a abandonat ideea reducerii CAS - este declaraţia făcută de Andreea Paul Vass , consilierul pe probleme economice al primului ministru. 

Declaraţiile sale vin în contextul în care liderii coaliţiei au decis la începutul săptămânii să mandateze guvernul să găsească o soluţie pentru reîntregirea salariilor bugetarilor de la 1 iunie.

Două sute de organizaţii de apărare a drepturilor omului au solicitat ONU şi Rusiei să acţioneze pentru a pune capăt vărsării de sânge din Siria, printr-un comunicat comun publicat cu ocazia primei aniversări a revoltei anti-regim.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu efectuează azi prima vizită în calitate de şef al Guvernului la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu preşedintele Uniunii Europene Herman Van Rompuy şi cu preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso.

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, supune la vot, o rezoluţie în care condamnă ferm iniţiativa Partidului olandez al Libertăţii  de a lansa un website unde olandezii sunt încurajaţi să depună plângeri contra cetăţenilor central şi est-europeni prezenţi în Olanda.