Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Angela Merkel: Europa face tot posibilul pentru a ajuta statul elen

Ieşirea Greciei din zona euro trebuie evitată cu orice preţ, ar cauza un "efect de domino" a declarat, marţi, cancelarul Germaniei, Angela Merkel.Europa face tot posibilul pentru a ajuta statul elen să evite intrarea în încetare de plăţi, a spus Merkel.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, spune într-un interviu la RFI că nu trebuie culpabilizaţi numai românii când vine vorba de infracţionalitatea din Franţa. Predoiu declară că nu trebuie pus semnul egal între cetăţenii români şi infracţionalitate. El crede că problema trebuie tratată cu fair play, ca reacţie la declaraţiile ministrului francez de Interne, Claude Gueant.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, marţi, la Washington, unde face o vizită de lucru, în timpul căreia va fi semnat, de către secretarul de Stat Hillary Clinton şi ministrul român de Externe Teodor Baconschi, acordul privind scutul american antirachetă.
Potrivit programului pus la dispoziţia jurnaliştilor, şeful statului nu are prevăzută o întrevedere cu preşedintele Barack Obama, dar nu este exclus ca cei doi şefi de stat să se întâlnească la Casa Albă.
Jurnal RFI cu Samuel Stan