Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Avocaţii au depus o contestaţie în anulare în cazul condamnării lui Adrian Năstase

Avocaţii fostului premier au făcut contestaţie în anulare cu privire la decizia de condamnare a lui Adrian Năstase, instanţa a stabilit că această contestaţie va fi judecată la 1 octombrie.Însă apărătorii fostului premier au declarat că vor depune mâine o cerere de preschimbare a termenului în sensul de a se judeca mai repede.

Dealtfel tot astăzi, Tribunalul Bucureşti a decis că solicitarea de amânare a executării pedepsei lui Adrian Năstase va fi judecată în 28 iunie, după ce stabilise iniţial termenul de 5 iulie. Între timp Adrian Năstase rămâne la Spitalul Floreasca . El va fi mutat la penitenciar după o evaluare medico legală. Expertizele pentru amânarea sau întreruperea executării pedepselor privative de libertate datorită unor motive medicale pot dura, de la caz la caz, între două săptămâni şi şase luni, a explicat, pentru MEDIAFAX, un membru al Comisiei Superioare de Medicină Legală.

Senatul a adoptat astăzi legea care scoate hotărârile Parlamentului de sub controlul Curţii Constituţionale. Amendamentul deputatului PDL Daniel Buda, potrivit căruia Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe pe subiectul suspendării preşedintelui României, a fost respins de Comisia juridică a Camerei. Legea a fost dezbătută de Senat în calitate de Cameră decizională.

Dan Voiculescu şi-a dat demisia din Senat. Preşedintele fondator al PC a spus că motivul este respingerea unui proiect privind dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală.