Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Avocaţii lui Adrian Năstase vor depune o cerere de amânare a executării pedepsei

Avocaţii lui Adrian Năstase vor depune, joi, o cerere de amânare a executării pedepsei, motivată de condiţiile extraordinare în care se află fostul premier, condiţii ce s-ar putea răsfrânge în mod negativ şi asupra familiei acestuia, a declarat avocatul Ion Cazacu.

Apărătorul a precizat că amânarea executării pedepsei în cazul clientului său poate fi cerută o singură dată, pentru o perioadă de maximum trei luni.

Grecia va cere Uniunii Europene şi FMI prelungirea cu doi ani a termenului până la care trebuie să echilibreze bugetul, până în 2016, ceea ce ar putea implica un nou împrumut de 16-20 miliarde de euro, potrivit agenţiei elene de presă Ana, transmite AFP.

Parchetul din Oslo a cerut joi internarea lui Anders Behring Breivik într-un centru psihiatric, apreciind că era psihotic şi iresponsabil din punct de vedere penal când a omorât 77 de persoane, anul trecut. Trei norvegieni din patru apreciază că Anders Breivik, care a ucis 77 de persoane anul trecut în Norvegia, trebuie condamnat la închisoare şi nu internat într-un centru psihiatric, potrivit unui sondaj dat publicităţii joi, ziua când este aşteptat rechizitoriul, relatează AFP.