Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Consiliul European nu a trimis până în acest moment invitaţiile nominale la reuniunea din 28-29 iunie

Acestea sunt transmise, în mod tradiţional, odată cu agenda finală, după ce statele membre au nominalizat componenta delegaţiei naţionale prezentă la întrunire, au explicat pentru RFI experţi ai Consiliului. Precizarea vine în contextul în care premierul a declarat că el va merge la Consiliul European şi că a primit o invitaţie oficială în acest sens.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că TVR trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe baze noi, el afirmând că acest post de televiziune a ajuns "o afacere" şi dând exemplul unei "televiziuni care funcţionează" în două camere şi este mai dinamică decât postul public.

Astăzi  are loc Colegiul Director al democrat-liberalilor. Radu Berceanu, preşedintele PDL Dolj cere demisia echipei de conducere a partidului în frunte cu Emil Boc, deşi acesta a câştigat primăria Clujului. 

Preşedintele francez François Hollande este aşetptat astăzi în Italia pentru discuţii cu premierul Mario Monti legate de relansarea creşterii economice în Europa. Vizita intervine într-un moment când Italia traversează un moment extrem de dificil.