Consumul de gaze a atins un record istoric

Consumul de gaze naturale în România a atins un record istoric din cauza temperaturilor foarte scăzute din ultimele zile, situaţie care a dus la majorarea importurilor de gaze, dar deocamdată nu se impune declanşarea situaţiei de urgenţă, a declarat, astăzi, secretarul de stat în Ministerul Economiei Claudiu Stafie.

"În această perioadă sunt suficiente gaze, atât pentru populaţie, cât şi pentru industrie" a precizat oficialul .

Aproximativ 20 de persoane au murit din cauza frigului în ultimele 24 de ore în Europa Centrală şi de Est. Potrivit serviciilor meteorologice, aceste temperaturi scăzute, care ajung noaptea până la minus 30 de grade Celsius în unele regiuni din Europa Centrală, se vor menţine, iar valul de frig va ajunge astăzi şi în Europa Occidentală.

În România, unde majoritatea judeţelor sunt sub avertizare de cod portocaliu de ger până vineri, două persoane au murit în ultimele 24 de ore, ridicând la opt bilanţul deceselor provocate de intemperii începând de joi, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii.

Preşedintele Traian Băsescu  se declară în favoarea ratificării de către România a pactului bugetar european convenit la summitul informal de ieri de la Bruxelles 

Într-o conferinţă de presă la Cotroceni , şeful statului român a declarat că "iluzia traiului pe datorie s-a spulberat" nu numai în România, ci în întreaga Uniune Europeană.