Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Creditorii Greciei vor "actualizarea" programului de austeritate

Noul guvern grec a anunţat că primul său proiect va fi "revizuirea condiţiilor memorandumului" de austeritate "fără a pune în pericol calea europeană a ţării sau menţinerea sa în zona euro". 

Atena se pregăteşte să ceară creditorilor săi doi ani în plus pentru a îşi consolida conturile, ceea ce ar putea implica un nou împrumut de 16 până la 20 de miliarde de euro, conform agenţiei de presă Ana.

Băncile spaniole ar putea avea nevoie de o sumă inferioară a 100 de miliarde de euro. Cererea trebuie făcută până luni 25 iunie, a precizat joi seara la Luxembourg preşedintele eurogrupului Jean-Claude Juncker în urma reuniunii miniştrilor de finanţe.

Avocaţii fostului premier Adrian Năstase vor încerca să obţină amânarea executării pedepsei, sub pretextul problemelor de sănătate ale clientului lor. La RFI avocatul Dumitru Dobre spune că, dacă Institutul de Medicină Legală va confirma că Năstase nu poate fi supus din cauze medicale regimului de detenţie, au şanse să obţină amânarea executării pedepsei sau chiar suspendarea ei.

Jurnal RFI cu Andreea Pietroşel