Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emil Boc a câştigat alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca

Emil Boc a câştigat alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca cu 40,03 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său de la USL, Marius Nicoară, a obţinut 38,97 la sută, potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Municipal.

 

Candidatul PDL la Primăria Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, care a câştigat la o diferenţă de 1500 de voturi respinge acuzaţiile de fraudă lansate de contracandidatul său de la USL, Marius Nicoară, şi afirmă că acesta nu ştie să accepte înfrângerea într-o competiţie democratică.

Presa internaţională apreciază că USL a câştigat primul test electoral după ce alegătorii români au transmis un mesaj clar că s-au săturat de măsurile de austeritate.

Ajutorul european de 100 de miliarde de euro pentru băncile spaniole acoperă şi cel mai pesimist scenariu referitor la sistemul bancar spaniol, potrivit agenţiei de rating Fitch, care evaluează necesarul actual de recapitalizare la 60 de miliarde de euro.

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost resuscitat de două ori în cursul zilei de luni, două stopuri cardiace, afirmă surse citate de AFP.

Totodată, autorităţile analizează posibilitatea de a-l transfera pe fostul preşedinte din închisoarea din sudul oraşului Cairo, unde a fost dus după ce şi-a primit sentinţa de închisoare pe viaţă, la 2 iunie, la un spital din capitală.