Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Explozie la o uzină nucleară din sudul Franţei

jurnal-rfi-18h.jpg

Jurnal RFI: Explozie la o uzină nucleară din sudul Franţei

Explozia produsă astăzi la o uzină nucleară din sudul Franţei, s-a soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi, au informat pompierii, citaţi de France 3.

Prefectura departamentului Gard a anunţat că explozia a generat un risc de scurgere radioactivă, dar Comisariatul pentru Energie Atomică a dat asigurări că deocamdată nu a măsurat radioactivitate în exteriorul uzinei, relatează Europe 1 în pagina online.

Prefectura a precizat de asemenea pentru agenţia Reuters că nu s-au înregistrat scurgeri radioactive, deşi există riscuri în acest sens, transmite Le Figaro în ediţia online.
 
Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, cere accelerarea repatrierilor infractorilor de origine română care, în opinia lui, reprezintă zece la sută din persoanele aduse în faţa justiţiei la Paris, informează AFP.
În replică Ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, insistă pe cooperarea bună care există între România şi Franţa, însă susţine că nu poate fi acceptată stigmatizarea treptată a cetăţenilor români.
 
Statele Unite au acordat compensaţii de şapte miliarde de dolari rudelor victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001, dar o singură familie încă nu a cerut despăgubiri în urma atacurilor, informează ABC News. Familia Bavis a declarat că nu este intersată de bani, ci doreşte dreptate.