Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


FMI şi UE decid dacă grecii primesc a şasea tranşă din împrumut

O misiune a Fondului Monetar Internaţional şi Uniunii Europene se află azi la Atena pentru evaluarea trimestrială în urma căreia ar urma să decidă dacă Grecia va primi a şasea tranşă de împrumut pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Potrivit agenţiilor internaţionale de presă, discuţiile se anunţă dure întrucât Atena nu şi-a atins obiectivele.
 
 Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, afirmă că "infracţionalitatea care are ca autori cetăţeni români este o realitate care trebuie combătută", subliniind că prezenţa delincvenţilor români în Franţa este "îngrijorătoare". Ministrul francez de Interne a subliniat că "doi la sută dintre infracţiunile comise în Franţa sunt atribuite românilor, iar aproape jumătate dintre delincvenţii români sunt minori".
 
 Preşedintele Traian Băsescu vizitează localitatea Roşia Montana pentru a se interesa despre controversatul proiect minier pe bază de cianuri pe care o companie canadiană doreşte să îl dezvolte în zonă. Recent, şeful statului şi-a declarat susţinerea pentru acest proiect care ar urma, potrivit lui Traian Băsescu, să ajute la întărirea rezervei de aur a BNR.