Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iranul, actor-cheie în Orientul Mijlociu

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 8,9 a fost înregistrat în largul insulei indoneziene Sumatra, fiind emisă o alertă de tsunami, relatează AFP.

 

Emisarul special al Naţiunilor Unite şi al Ligii Arabe în chestiunea Siriană, Kofi Annan, a declarat în cursul unei vizite la Teheran că a primit asigurări din partea regimului de la Damasc referitoare la respectarea planului de încetare a violenţelor. Iranul rămâne singurul aliat regional al Damascului. În ecuaţia Siria-Iran intră şi Rusia. Armata rusă îşi trimite soldaţii la graniţa Armeniei cu Iran, pentru a anticipa un atac al Israelului asupra republicii islamice, care ar putea avea loc la vară, potrivit unor "surse informate" din Rusia, citate de publicaţia Business Insider.

Moscova a avertizat în repetate rânduri că un atac îndreptat împotriva Iranului va fi privit ca o ameninţare pentru siguranţa Federaţiei Ruse.

Procedurile în privinţa exploatării de la Roşia Montana nu pot fi accelerate - o spune la Radio France Internaţionale noul ministru al Mediului, Attila Korodi.