Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Legea lustraţiei a fost adoptată de Camera Deputaţilor

Legea lustraţiei a fost adoptată de Camera Deputaţilor, forul legislativ decizional. Cei care au ocupat diverse funcţii în regimul comunist vor avea restricţii pe o perioadă de 5 ani Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a declarat că această lege "vine foarte târziu, după 22 de ani", dar că aplicarea ei "rezolvă o parte din imoralitatea clasei politice".

 

Legea lustraţiei este "discriminatorie, aberantă şi total inutilă", comentează la RFI fostul preşedinte Ion Iliescu votul dat marţi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Guvernul a aprobat, marţi, semnarea de către România a Tratatului de guvernanţă fiscală, care impune reguli privind disciplina bugetară prin limitarea deficitului şi a datoriei publice, document care urmează să fie semnat de preşedintele Traian Băsescu, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Candidatul socialist în alegerile prezidenţiale din Franţa, Francois Hollande, a propus majorarea taxei pe veniturile anuale de peste un milion de euro la 75%, argumentând că nivelul salariilor directorilor de mari companii este inacceptabil, potrivit cotidianului Financial Times.

Actualul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, a introdus, la venirea la putere în 2007, o prevedere legislativă care limitează la 50% impozitul pe venit.