Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Miniştrii propuşi de premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu sunt audiaţi în Parlament

Audierile în comisiile de specialitate ale legislativului vor continua până în această seară la ora 22. Opoziţia anunţă că nu va participa nici la audierile de astăzi din comisii nici mâine la învestitura guvernului în plenul Parlamentului.

Olanda consideră raportul MCV "un pas înainte", dar cere mai multe rezultate în vederea aderării la Schengen Ministrul olandez al Afacerilor Europene, Ben Knapen, spune pentru RFI că "progresele sunt vizibile în România şi Bulgaria, în special în România". 

Speranţele României şi Bulgariei de admitere rapidă în Spaţiul Schengen par să se fi spulberat după publicarea raportului CE care critică Sofia pentru lipsa măsurilor eficiente de combatere a corupţiei, comentează AFP.

Aderările celor două state la Schengen sunt strâns legate una de cealaltă, astfel că orice problemă a unuia dintre state se repercutează asupra celuilalt.

Violenţele continuă în Siria. Occidentul e îngrijorat Oraşul sirian Homs a fost bombardat din nou cu tiruri de artilerie grea de trupele guvernamentale, care se apropie de poziţiile ocupate de insurgenţi. Conform activiştilor sirieni pentru drepturile omului, 40 de persoane ar fi fost ucise în aceste atacuri, dar informaţia nu poate fi confirmată din surse independente.