Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Muammar Gaddafi vrea să negocieze un acord de încetare a focului în Libia

jurnal-rfi-10h-libia-tripoli-gaddafi-incognito.jpg

Jurnal RFI: Muammar Gaddafi vrea să negocieze un acord de încetare a focului în Libia

Unul dintre fiii liderului libian Muammar Kadhafi a afirmat că vrea să negocieze un acord de încetare a focului în Libia, având mandat în acest sens din partea regimului de la Tripoli, relatează CNN.

Între timp Africa de Sud s-a opus,  într-o reuniune a Consiliului de Securitate, propunerii susţinute de Statele Unite privind deblocarea unei părţi a fondurilor regimului libian, îngheţate în baza unei rezoluţii ONU.Africa de Sud vrea ca membrii Consiliului de Securitate să aştepte decizia de azi a Uniunii Africane în legătură cu eventuala recunoaştere a Consiliului Naţional de Tranziţie libian.

Steve Jobs, preşedintele şi fondatorul companiei Apple se retrage.  Apple Inc a informat că demisia lui Steve jobs are efect imediat şi că acesta va fi înlocuit de Tim Cook, care ocupă funcţia de director operaţional al companiei. Acţiunile Apple au scăzut cu 7% după anunţul demisiei lui Jobs.

Partidele de guvernământ iau în calcul ideea de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare în 2012. Potrivit unei declaraţii a premierului Emil Boc, o decizie în acest sens va fi analizată în interiorul coaliţiei de la putere. O altă variantă luată în discuţie va fi şi eliminarea sistemului de compensare la votul uninominal pentru alegerile parlamentare de anul viitor.

 
Jurnal RFI cu Andreea Pietroşel