Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noi reduceri bugetare în Grecia

Parlamentul grec a aprobat aseară o nouă serie de reduceri bugetare cerute de creditorii Greciei în schimbul noului plan de ajutor financiar. Aceste măsuri vor presupune reduceri ale celor mai mari pensii primite de funcţionari publici, ale salariilor liderilor de colectivităţi locale şi de organisme publice de cercetare.

 

Jurnalista franceză Edith Bouvier, rănită la Homs, este încă în Siria, anunţă ziarul Le Figaro, informaţia a fost confirmată de preşedintele Nicolas Sarkozy. "Nu s-a confirmat că ar fi în siguranţă, în Liban. Comunicaţiile sunt foarte dificile", a declarat Sarkozy, revenind asupra declaraţiei anterioare, când spusese că jurnalista este în Liban.

Şeful diplomaţiei germane, Guido Westerwelle, a acuzat România că a blocat obţinerea statutului de stat candidat la aderare pentru Serbia din raţiuni de "politică internă". 

România a blocat un acord imediat solicitând garanţii privind respectarea drepturilor minorităţii române din Serbia ce cuprinde aproximativ 30.000 de persoane, au indicat surse diplomatice. Acordarea statutului de candidat necesită unanimitatea celor 27 de state.