Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Opoziţia are nevoie de 234 de voturi pentru suspendarea preşedintelui

USL nu întruneşte însă acest număr de senatori şi deputaţi, îi mai trebuie 17 voturi, dar mizează pe eventualii "trădători" din sânul Puterii. Mult mai greu le va fi însă liderilor USL să-i convingă pe proprii parlamentari să voteze "pentru", întrucât există voci care nu susţin foarte ferm acest demers.

 

Electoratul spaniol a taxat performanţa deplorabilă a stângii: Partidul Popular a câştigat majoritatea absolută în Parlamentul iberic şi poate conta pe 187 de mandate din totalul de 350. Este cel mai bun rezultat al acestei formaţiuni de dreapta de la înfiinţarea în 1989. Partidul Popular este lider în 45 din cele 52 de circumscripţii electorale.

Dolarul a urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimele şase săptămâni faţă de un coş valutar, din cauza temerilor legate de criza datoriilor din zona euro, dar şi a perspectivei de eşec al negocierilor politicienilor americani pentru reducerea deficitului bugetar, transmite Reuters.

Victoria covârşitoare a conservatorilor în alegerile din Spania, care s-au angajat să ia noi măsuri de austeritate, nu a reuşit să crească încrederea în capacitatea autorităţilor de la Madrid de a rezolva problemele economice ale ţării.

Pesimismul din piaţă a dus şi la scăderea acţiunilor europene cu peste 2%.